
İş adamı Adnan Aydın, çocukluk yıllarında ailesi tarafından da köylerinde kullanılan eski cipleri yine heves saldı. Bir mühlet evvel Fatsa ilçesinde 1952 model bir cip şasesi olduğunu duyan Aydın, bu şaseyi alarak restore etmeye karar verdi.

Şasinin, periyodun askeriye ciplerine ilişkin olduğunu öğrenen Aydın, restore edeceği cipi de 1952 yıllarında kullanılan askeriye araçlarına çevirmeye karar verdi.

Uzun uğraşlar sonucu 110 bin TL harcanarak orjinal bir formda 70 evvelki haline dönüştürülen cip görenlerin ilgisini çekiyor. Aydın, devrin boya rengini ve birtakım ihtar etiketlerini de bulunduran cipi ise şimdilik satmayı düşünmüyor.

‘TAMAMEN ASLINA UYGUN’
Müteahhit Adnan Aydın, 1952 model, “Cip sevdası bizde çocukluktan geliyor. Büyüklerimiz evvelden daima cip kullanırdı, babamlarda da vardı, akrabalarımızda da vardı. Onlardan görerek heveslendik ve Fatsa ilçesinden bu cipin şasesini hurdalıktan satın aldık. Sonrasında 1952 yılına uygun olarak ve büsbütün yepyeni olarak toparlatarak bu hale getirdik. Büsbütün her aksamı orijinal” dedi.

‘TAM MANASIYLA 1952 YILININ RUHUNU YAŞATIYOR’
“Zaten bu aracın şasisi de askeri cip olarak üretilmişti. Modülleri temin edildikten sonra imali bir ay kadar sürdü” diyen Adnan Aydın, “Bu biraz masraflı oldu ve yaklaşık 110 bin TL para harcandı. Üretim evresinde iken 140 bin lira teklif edildi lakin satmadık. Zira bu aracın zevkini almayı istiyoruz.

Her gören askeriyeden aldığımızı sanıyor. Bunlar topraklı ve çamur destekli olduğu için çok dikkat çekiyor. Motor ve karbüratör aksamı da büsbütün askeriye için üretilen kesimleridir. Külliyen 1952 yılının ruhunu yaşatıyor, yazın tentesi açık kullanılıyor” halinde konuştu.

‘GÖREN HERKES DURUYOR’
Araca ilginin epeyce fazla olduğunu ve insanların heveslendiğini kaydeden Adnan Aydın, “Herkes bizi durduruyor ve nasıl yapıldığını soruyor. Şu an ruhsatlı ve muayenesi olan bir araç. Kendi özelliğini koruyarak yapıldı. Şu an satmayı düşünmüyorum, aslında kendi araçlarımız da var, bunu zevk yapmak için toparladık” diye konuştu.