Merkez Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm kapsamında 5 katlı 40 yıllık binanın yıkılarak, yerine yenisinin yapılması kararlaştırıldı. 1 Şubat’ta getirilen iş makineleri ile bina yıkıldı. Bitişik bina ile ortak kullanılan duvar da yıkılmış oldu. 10 daire ve 3 dükkandan oluşan yan binanın bir cephesi duvarsız kaldı. Bina sakinleri, yıkım ile birlikte oturdukları binanın 40 yıldan bu yana duvarsız olduğunun farkına vardı.
İş yerinin duvarı yıkılan Aydın Ezer, ziyanlarının karşılanması için hukuksal teşebbüslerde bulunmak üzere uzmana tespit yaptırdıktan sonra duvarları ördürdü. Öteki bina sakinleri de, soğuk havada gidecek yerleri olmadığını göz önünde bulundurarak, duvarlarının büyüklüklerine nazaran 4-7 bin TL borçlanarak duvarlarını ördürdüklerini belirtti. Boşaltılan bir cephesinin duvarı olmayan iki gün battaniye ve yorganlara sarılarak meskende oturan su tesisatçısı Saim Kondu, duvarlarını kendisi ördü. Kondu, “Duvarlarımızın ortak olduğunu görünce ‘bunu yıkalım size duvar öreriz’ dediler. Duvarları yıktılar kimse gelip halimizi bile sormadı” dedi.

BULGARİSTAN’A GİDEN KOMŞUYA ULAŞILAMADI
İş yerinin duvarını ördüren Orhan Koçak, yıkım firması yahut müteahhidin hiçbir sarfiyatı üstlenmediğini, bir daire hariç herkesin konutuna duvar yaptırdığını söyledi. Koçak, duvarsız kalan daire ile ilgili şöyle konuştu:
“Maalesef teyzemize ulaşamadık. İnsani olarak çok rahatsızım. Bildiğim kadarıyla Bulgaristan’a gitmişti. Binada oturanların hepsinin telefonu var. Ancak yaşlı teyzemizin telefonunu almamışım. Artık yağmur yağıyor, duvar yıkıldığı için eşyaları bir manada dışarıda kaldı. Bir insan olarak onun ziyan görmesi beni çok rahatsız ediyor. Ulaşabilsem en azından bir evladı olarak arayıp bilgi vermek isterdim. Bekledikçe bayanın ziyan gördüğünü görmek çok üzücü.”
