Olay, geçen yıl 27 Ekim günü saat 06.00 sıralarında, Kınıklı Mahallesi 6071 Sokak’taki bir apartmanın 1’inci katında meydana geldi. Besin mühendisi Şebnem Hoş ile erkek arkadaşı Furkan Zıbıncı ortasında çıkan tartışma, hengameye dönüştü. Hengamede Zıbıncı, mutfaktan aldığı bıçakla Tatlı’nın boğazını kesip, bedeninin 11 yerinden bıçakladı. Bağrışmaları duyan komşuları, polis ve sıhhat gruplarına haber verdi. Gelen takımlar, daireye girdiklerinde Tatlı’yı salonda kanlar içinde yerde yatarken buldu. Şebnem Tatlı’nın hayatını yitirdiği belirlendi.
Polis, olayın akabinde kaçan Furkan Zıbıncı’yı, arabasını Saltak Caddesi’nde durdurarak yakalayıp, gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen Zıbıncı, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Zıbıncı hakkında ‘canavarca hisle taammüden öldürme suçundan’ ağırlaştırılmış müebbet mahpus cezası istemiyle dava açıldı.
Davanın ikinci duruşmasına bugün Denizli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmaya, öldürülen Şebnem Tatlı’nın ailesi ve yakınları ile kimi sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Duruşmaya, gömlek giyip, kravat taktığı görülen tutuklu sanık Furkan Zıbıncı, SEGBİS aracılığıyla katıldı.
OLAY GÜNÜ YAŞANANLARI HATIRLAMADIĞINI TEKRARLADI
Duruşmada, mahkeme lideri, sanık Zıbıncı’ya olay günü yaşananlara dair sorular yöneltti. Zıbıncı, birinci duruşmada olduğu üzere yeniden olay günü yaşananlara dair hiçbir şey hatırlamadığını söyledi.
Mahkeme heyeti, daha sonra şahit olarak sanık Zıbıncı’nın kardeşi Berkan Zıbıncı ile yakın arkadaşı Mustafa Tolgay’ı dinledi. İki şahit olay günü yaşadıklarını anlattı. Tatlı’nın avukatı Osman Tabu iki şahidin polis tabirleri ile mahkemede verdikleri sözler ortasında farklılıklar bulunduğunu ileri sürdü. Tabu, şahitlerin daha evvel polis tabirinde, sanık Zıbıncı ile kafe önünde Tatlı’yı bekledikleri tarafında tabir verdiklerini, mahkemede ise tesadüfen karşılaştıklarını anlattıklarını, sanığı müdafaaya yönelik hareket ettiklerini savundu.
Osman Tabu, sanık Zıbıncı’nın babası İsmail Zıbıncı, kardeşi Berkan Zıbıncı ve arkadaşı Mustafa Tolgay hakkında ‘suçu gizledikleri’ gerekçesiyle kabahat duyurusunda bulundu. Mahkeme hata duyurusunu kabul etmedi. Mahkeme heyeti, verdiği orta kararda, sanık Zıbıncı’nın şahit olarak söz vermeye gelmeyen babası İsmail Zıbıncı’nın bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine kararı verip, dinlenmesi istenen öteki şahitlerin belirlenmesi ve kanıtların mahkemeye sunulması için duruşmayı erteledi.